Ha január, akkor nem csak magbörze, hanem kolbásztöltő fesztivál is. Idén már ötödik alkalommal (január 27-én) rendezte meg a Jancsárkert Termelői Piac a fesztivált. Már korán reggel a benevezett csapatokon túl nagyon sok érdeklődő gyűlt össze a Balatoni úton. Formálisan 9.00 óra körül nyitották meg a rendezvényt és adták át csapatonként a minimum 5 kilogramm sertés darált húst és a kenyeret. Minden mást a versenyzőknek kellett vinni. Voltak, akik nem vártak eddig: hoztak magukkal plusz kolbászhúst és elkezdték sütni, sőt volt olyan csapat, amely hagymás vért sütött, vagy sült májat készített. Zömében a Palotai Közösségi Kert tagjaiból álló csapatunk is korán nekilátott a munkának: Ancsa elkezdte a hús fűszerezését és a massza alapos összekeverését. Nem egy könnyű művelet és egy idő után nagyon hideg is tud lenni a hűtőből elővett hús. A szomszédos csapatok éberen figyelték a többiek munkáját, ha kellett jószándékú tanácsokat is adtak. Hamarosan megérkeztek a mohácsi busók küldöttei, akik kereplőikkel és a magukkal hozott zenészekkel nagyon jó tavaszváró farsangi hangulatot teremtettek. Dél körül egyre többen végeztek a kolbászok sütésével és vitték a kóstolót a zsűri tagjainak. Nem lehetett könnyű dolguk a 20 csapat produktumának kóstolgatásával, bár a csapatok többsége nem az elnyerhető díjak miatt nevezett, hanem a jó hangulat miatt és azért, hogy megkínálják a kilátogató barátaikat, munkatársaikat a mindennél finomabb, frissen sült kolbásszal.