Idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Borsófesztivál Székesfehérváron, ahol ismét nagyon jó hangulatú buli kerekedett, annak ellenére, hogy a hőség sokakat visszariasztott a részvételtől.

A kemény mag, akik eddig is részt vettek minden Borsófesztiválon, most is képviseltette magát, illetve örömmel köszönthettük a résztvevők között a Pusztaszabolcsi Kertbarátok „Borsikák” csapatát, akik  „elsőbálos” létükre olyan sikeresek voltak, hogy rögtön két díjat is bezsebeltek.

Külön örömünkre szolgált, hogy az induló csapatok között a következő generáció is képviseltette magát, pöttöm kislányok és kisfiúk is aktív részesei voltak a nagy közösségi főzésnek!  Jó volt látni az arcukon a lelkesedést, a csillogó szemüket és be kell vallanom, amit elénk raktak az asztalra, bizony abban sem volt kifogás!

Valószínű, a nagy hőség lehetett annak is az oka, hogy idén a só bizony kimaradt a fűszerek közül, de mindezek ellenére azt kell mondanom – és ebben a zsűri, Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő riportere és Boda János, címzetes gasztronómus, valamint jómagam is  egyetértettünk, hogy kreativitásban idén sem volt hiány!

A klasszikus borsós raguk mellett került az asztalunkra borsókrémes (isteni volt a piskótája is ... és az a krém! Még egyszer gratulálok!), borsós nokedli, de volt ott minden más is, mi szem, szájnak ingere!

A helyezettek sorrendje a következő:

  1. Fortuna
  2. Borsikák
  3. Borsókisasszonyok

Legszebb tálalás:  Szív Egyesület

Közönségdíj:   Borsikák


Köszönjük a lehetőségeket a szervezőknek, Szöllősiné Irénnek, a Kertbarát Klub alelnökének és Szigli Istvánnak,  Feketehegy-Szárazrét képviselőjének,  a FEVITA nagylelkű adományozásának, valamint a Szabadművelődési Ház anyagi támogatásának, akik idén is - mint minden eddigi alkalommal – mindent megtettek azért, hogy a versenyzők és a látogatók is remekül érezzék magukat!
A fesztivál zárásaként a MAYA TRIÓ adott színvonalas, szórakoztató operett műsort, így igazi kultúresemény volt idén is a fesztivál!

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, jövőre újra találkozunk!

Szerző: Szöllősi Hajni, gasztroblogger, Hajni’s Kitchen