A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg magbörzéjét 2017. január 20-án 18.00 órakor a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban (Székesfehérvár Farkasvermi u. 2.), melyre minden kertészkedés iránit érdeklődőt ezennel meghívunk.

Hisszük, hogy egy kiskert azon túl, hogy egészséges élelemmel látja el a művelőit, különleges élmények színtere is lehet. A hagyományos fajták és a különleges kultúrnövények új ízek, értékek és felfedezések előtt nyitják meg az utat. Mindemellett hozzájárulnak a termesztett növényfajok sokszínűségének megőrzéséhez. 

Manapság kevés azoknak a száma, akik magot fognak növényeikről. Pedig ez nagyon fontos tevékenység, mert azáltal, hogy kiválasztja a kertész a legszebb növényeket, melyekről tudatosan szed magot, nemesítő munkát végez. Sok esetben külföldön előállított vetőmagokból nem tudnak olyan életerős növények fejlődni hazánk klímáján. Egy magbörzén pedig a környék klímáján nevelkedett egyedek magjaihoz lehet hozzájutni, amikkel sokkal eredményesebbé válhat az otthoni kertészkedés. Akinek van felesleges magkészlete, az hozza el magával. A börzén lehet csereberélni és jellemzően ingyen szaporítóanyaghoz jutni. 

A rendezvény nyilvános és ingyenes.

                                                                                                          az Egyesület Vezetősége