„Változó világunkban mindannyian nyugodt pillanatokra, kikapcsolódásra, felüdülésre vágyunk. A szép kert, a kerti munka, a kertészkedés kitűnő lehetőségeket nyújt ezekhez. Testi, lelki megújulást, sikerélmények sorozatát kínálja. Fantáziánk és kétkezi munkánk gyümölcsei, virágai sok örömet szereznek és önbizalmat nyújtanak kreativitásunk további kibontakoztatásához. A szép kert olyan,  mint egy igényesen berendezett lakás. Bútorok helyett egy-egy szép díszfa, gyümölcsfa, előttük és közöttük rózsákkal, cserjékkel, évelőkkel, örökzöldekkel. Szőnyeg és terítők helyett ott a magunk gondozta pompás gyep, border-ágyás, vagy vetemény. Kinek mi tetszik.” Többek között ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Barabits Elemér az Alsótekeresi Faiskola ügyvezető igazgatója a vállalkozás 2019-2020-as katalógusának beköszönőjében.

Barabits úr és kedves felesége voltak a házigazdáink, amikor június 16-án ellátogattunk Alsótekeresre.  Részletes tájékoztatást kaptunk a 100 éves múltú faiskola mozgalmas történetéről, jelenlegi üzletpolitikájáról, termesztési technológiájáról.  Ezt követően hosszú sétát tettünk a szaporító telepen, ahol lépten-nyomon megcsodáltuk a szebbnél-szebb cserjéket, évelőket, valamint a dísz- és gyümölcsfákat.  A gépparkból megismerkedtünk a földkeveréket előállító géppel; azzal a gépsorral, amelyiken konténerekbe ültetik a növényeket; és a többször átültetett fákat hatalmas földlabdával kiemelő géppel. Végül kedvünkre nézelődtünk és vásároltunk a kft nagyon gazdag kínálatot felvonultató árudájában.

Rengeteg ismerettel gazdagodtunk, nagyon szép dolgokat láttunk és nagyon kedves fogadtatásban volt részünk Tekeresen. Köszönjük.